تفاوت QLED و OLED
تفاوت بین تلویزیون های OLED و QLED در چیست؟
خرید تلویزیون ایدهآل ممکن است بهدلیل تعدد گزینههای مختلف، به امری گیجکننده تبدیل شود. دو نوع از محبوبترین نمونههای نسل فعلی، تلویزیونهای OLED و QLED هستند. اگرچه ممکن است بسیاری این دو سری را به دلیل تشابه اسمی، تا حد زیادی یکسان قلمداد کنند، اما هر دو از فناوریهای کاملا متفاوتی برخوردار هستند و در کنار مزایا و معایب خاص خود، رنج قیمتی نسبتا یکسانی نیز دارند. با اینحال بهتر است پیش از خرید تلویزیون، با تفاوت QLED و OLED آشنا شوید.
در ابتدا از تلویزیونهای OLED شروع میکنیم که احتمالا بهدلیل سابقه بیشتر و برخورداری برخی از گوشیهای هوشمند از این نوع پنل، با آن آشنا باشید. پنلهای OLED در بسیاری از گوشیها بهعنوان جایگزین جدیدی برای LCD (نمایشگر کریستال مایع) استفاده میشوند و بهدلیل رنگهای روشن و همچنین عمق عالی رنگ مشکی، مورد تحسین قرار گرفتهاند.
این مشخصه توانسته تا تلویزیونهای OLED را به انتخابی محبوب نزد خریداران تبدیل کند. دلیل اصلی کیفیت فوقالعاده نمایشگرهای OLED این است که پیکسلهای صفحه نمایش بهجای داشتن نور پسزمینه LED، مانند یک پنل LCD روشن میشوند.
تفاوت QLED و OLED
این بدان معنی است که پیکسلهایی که برای تولید رنگ لازم نیستند، میتوانند خاموش بمانند و در سیاهی مطلق قرار گیرند. این امر باعث ایجاد کنتراستی عالی برای هر پیکسل روشن خواهد شد، در حالیکه رنگ مشکی LCD بهدلیل نیاز به نور پسزمینه، کمی به رنگ خاکستری یا محو متمایل است. بههمین علت، نقطه ضعف اصلی پنلهای OLED، کمبود روشنایی نسبی است.
این نوع از تلویزیونها، در ابتداییترین سطح خود، دقیقا مانند نمونههای سنتی LCD هستند، زیرا یک لایه کریستال مایع را با یک سیستم نور پسزمینه LED ترکیب میکنند. این بدان معناست که این نوع پنل سطح کنتراست فوقالعادهای را میان رنگهای مورد نمایش و مشکی استاندارد ایجاد نمیکند.
با اینحال، برای کمک به جبران این موضوع، آنها چیزی که به عنوان لایه Quantom Dot (همان Q در QLED) شناخنه میشود را به پنل اضافه میکنند که به تولید رنگهایی بسیار زندهتر در قیاس با یک نمایشگر معمولی LCD کمک میکند. این نوع پنل همچنین از سطح روشنایی بالاتری نسبت به OLED برخوردار بوده و از جهات مختلف به همان اندازه جذاب و چشمنواز هستند، بهعلاوه طول عمر پنلهای QLED میتواند به مراتب بیشتر از نوع OLED باشد.
با گذشت زمان، پنلهای OLED از آنجاییکه رنگهای آبی سریعتر از قرمز و سبز مستعد برای تخریب هستند، ممکن است شروع به فرسودگی کنند. این مسئله میتواند منجر به بروز مشکلی بهعنوان burn-in یا سوختگی شود.
تلویزیونهای QLED میتوانند طول عمر بهتری داشته باشند
تولیدکنندگان بزرگ تلویزیون، هر ساله مدلهای جدید و متنوعی را روانه بازار میکنند. با توجه به این موضوع، اواخر سال یا اوایل سال جدید، بهترین زمان برای خرید یک تلویزیون جدید است، زیرا معرفی سری جدید اغلب بهمعنای کاهش قیمت در مدلهای قدیمی است. با اینحال، سرعت پیشرفت فناوری در تلویزیونهای OLED و QLED بسیار سریع بوده و با وجود اینکه فناوریهای جدید نیز در حال معرفی و توسعه هستند، دائما دستخوش ارتقا و بهبود میشوند.
فناوری quantom dot دیگر تنها منحصر به تلویزیون های QLED نیست
جمعبندی
در حال حاضر، هر دو نوع پنل OLED و QLED از پختگیهای لازم برای یک خرید مطمئن برخوردار هستند. سازندگان بزرگ تلویزیون، نمونههای بسیاری از این دو فناوری را به تولید رساندهاند و حتی برخی از آنها دست کاربران را برای انتخاب هر دو گزینه باز گذاشتهاند. همانطور که اشاره شد، هر دو فناوری نمایش در کنار محاسن متعدد، نقاط ضعف خاص خود را دارند که برخی از آنها با پیشرفتهای اخیر خود تا حدود زیادی رفع شدهاند.
در مجموع، خرید تلویزیون نیز مانند اکثر خدمات و کالاهای دیگر زندگی، وابسته به بودجه و مبلغ پرداختی شما است، به همین جهت نمونههایی از طیف QLED و OLED که رده قیمتی پایینتری را به خود اختصاص دادهاند، قطعا از کیفیت تصویر مشابه با مدلهای گرانتر برخوردار نیستند.
در نهایت خبر خوب آنکه، تلویزیونهای اقتصادی نسل جدید که از این دو پنل بهره میبرند، اغلب نتایج بهتری را در قیاس با نمونههای گرانقیمت LCD که در طی چند سال گذشته تولید شدهاند، از خود به نمایش میگذارند.
Comments
Leave a Comment